Sommarnatt med drinkrecept

http://www.seriouseats.com/required_eating/images/yi-drinks.jpg

Jobbdagen är avslutad och nu väntar kvällen. Blondie har redan förtäljt er att vi planerar att gå ut, och jag är riktigt taggad för kvällen. Jag sitter som bäst här och googlar på drinkar, men ska nog övergå till min drinkbok istället. Det är en kär vän som man alltid kan lita på om det behövs lite festliga drinkar. Njut av sommarnatten, här får ni ett favoritrecept av mig.

frozen daiquiri
 2 1/2 dl krossad is
4 1/2 cl ljus rom
3 cl limejuice
1 1/2 cl sockerlag
1 limetwist
kör i mixern och garnera med limetwisten!

/Redhead.

Flirta med ögonkontakt!



Redhead, vad var det jag sa? Ögonkontakt is the shit när man ska ragga, det gäller bara att våga - vilket såklart inte är det lättaste... Men efter några drinkar kommer nog det problemet vara ur världen.

Hela artikeln hittar ni här.

/Blondie

Pojklängtan och kläddilemma


Tonight it's time for some serious raggning. Jag är minst lika sugen på båda de saker som visas i inlägget nedan som Redhead. Tänk vad mysigt att ha en pojkvän, eller i alla fall en kille som tycker om en, att mysa med precis när man känner för det.

Och så kommer man ju till det ständiga utgångsdilemmat. VAD SKA JAG HA PÅ MIG IKVÄLL?! Förra utgången bevisade att tighta kläder och klackar går hem hos killarna - men samma klänning vill jag inte ha igen än, och klackarna fick mina fötter att ömma i dagar efterråt... Fungerar ballerinaskor?

/Blondie

ben & jerrys och ny längtan efter gammal pojke.

http://farm1.static.flickr.com/5/5275929_a5d7e4a58b.jpg


Jag vill ha. Jag vill ha. Jag vill ha.
Galet mycket vill jag ha. Två saker; Ben & Jerrys (New York Super Fudge Chunk) och en pojke bredvid mig som kan pussa på mig. Nu. Tack. Jag vill inte gå ut genom dörren härhemma, så de båda sakerna får gärna komma till mig. Och det illa kvickt som sagt.

Jag och Blondie hade en riktigt rolig utekväll häromdagen, igår var det visst. (kan detta vara anledningen till längtan efter söt/fet glass?) Men den är redan ombloggad här så jag kan med gott samvete ägna mig åt att a.) berätta om min längtan efter glass och pussar eller b.) om vår utekväll imorgon.
Hm.

GLASS. Jag vill ha glass. NU.
Imorgon ska jag klä upp mig i min sexigaste outfit och gå ut på stan.
Det ni. Jag lyckades skriva om båda!

/Redhead.

Det blir dejt!



Jag tog mod till mig och kontaktede "skägget" (som jag numera kallar min dejt) och vi bestämde att vi ska ses nu i helgen. Orkar som sagt inte riktigt vara nervös längre, och det känns bra!

Den här fredagskvällen får ägnas åt att ladda upp inför morgondagen. Vi har fortfarande inte bestämt vart vi ska gå, men med tanke på den värmebölja som drabbat huvudstaden verkar något utomhusställe lockande.

Hittar ni läsare på något roligt i helgen?

/Blondie

Gårdagens utgång!

3

Vilken kväll! Ska jag vara ärlig minns jag inte ens allt - men skoj hade vi! Varken Redhead eller jag tog eller gav några nummer igår, eftersom vi ska satsa allt på lördag istället. Vi fokuserade på att ha roligt bara för vår egen skull, och det var nära att jag fick åka hem utan Redhead om man säger så... Vi sprang också in i en kille som var läskigt lik bloggaren Tobias, men med tanke på hans ålder kan det väl inte varit han?

På lördag blir det alltså utgång igen, och då jäklar ska det raggas och kastas telefonnummer hit och dit.

/Blondie

Nehenä.

Ingen dejt idag. Antingen har det blivit något missförstånd, eller så är han lika feg som jag eller så har han tappat allt det intresse han verkade ha. Det är bara att välja och vraka mellan möjligheterna.

Jag funderar på om jag ska fråga rätt ut om det ska bli någon glass eller inte, eller om jag bara ska gå vidare och låta det vara. Svårt! Vad tycker ni?

Ikväll blir det i alla fall utgång igen, och en chans att hitta nya dejtobjekt. PARTYPARTY!

/Blondie

krogen och dejter?

Jag har varit frånvarande efter min utekväll i tisdags tills nu. Av lite olika anledningar, som till exempel det underbara vädret. Det blev heller inte av att gå ut igår, men vi är snarast tillbaka på någon klubb.

Kvällen i tisdags var iallafall en riktigt kul utekväll. Nyckelord skulle kunna vara snyggt, svalt, taggat, dansa, medelålder, modell, sommarmorgon, ljus och fotont. Inga dejter dock, jag blev lite väl överraskad av de män som var i 35-årsåldern och såg ut som om de var på afterwork. De var dock inte ensamma, utan kombinerades med snyggsnygga killar.

Vädret är underbart, och jag har nyligen varit på banken och besvärat samma afterwork-man igen.
Så nu ska jag ut, ut ut ut.

Dejt imorgon?


Imorgon blir det troligen dejt. Är jag nervös? JA. Träffade Redhead idag och tillsammans med henne skapade jag en mental bild av vilka kläder jag ska ha på mig imorgon. Snyggt men avslappnat - hoppas jag!

Varför ska man alltid bli så nervös inför dejter? På tunnelbanan idag lovade jag mig att försöka tagga ner lite, och försöka se det som det ganska enkla mötet det faktiskt är. Det återstår dock att se om jag klarar det eller ej.

/Blondie

Raka er killar!

Efter att ha stannat hemma igårkväll hade jag inga problem med att gå upp redan vid 8.00 imorse. Jag är nyfiken på hur Redhead hade det igår, men antagligen kommer hon inte vakna än på ett tag.

Idag är det ännu en "undvik-Skägget-dag". Fast om han har riktigt tur kanske jag går med på en spontandejt. Kanske. Nu när det är så fint väder låter glass mer och mer lockande, och dessutom skulle ni läsare få veta hur det går med honom snabbare. Vi får se.

Och inte att glömma - när jag tidigare frågade er vad ni tycker om skägg svarade majoriteten att de inte vill ha skägg på sin kille. Förstår ni vad det betyder killar? Raka er!

/Blondie


Jag vill dejta Ed Westwick!

4
Samtidigt som Redhead är ute på krogen och träffar nya killar får jag nöja mig med att sitta och leta passande hunkar framför TV:n. Jag är väl inte den första som lägger märke till att alla de tre Gossip Girl-killarna framkallar ha-begär, men det är först nu jag har bestämt mig vilken jag skulle ta med mig till en öde ö om jag bara fick välja en - Ed Westwick.
Ed Westwick, vill du gå på dejt med mig?

Om du bara får välja en Gossip Girl-kille att ta med dig till en öde ö, vem skulle du då välja?

/Blondie

efterträdare och andra möjligheter.

http://www.theatre.ccsu.edu/dance/DanceHome1.JPG

Nu sitter jag och taggar till, det är dags att gå ut i sommarnatten och leta efter efterträdare. Gärna något yngre och lite mer min stil. Men jag är inte kräsen (i wish). Eftersom det är så underbart väder så känns det superhärligt att gå ut och festa till lite. Tyvärr kan ju inte utgångskumpanen Blondie följa med. Men eftersom vi kör värsta driven just nu så får hon en ny chans både imorgon och på torsdag. Här slösar vi ingen tid!

Jag ska fortsätta att peppa och håller tummarna för att inte 28-åringen dyker upp ikväll. Jag håller nämligen på att drabbas av samma rädsla som Blondie. (den kan ni läsa om här.)
Wish me fun!
/Redhead.

Redhead får ragga dejter ensam ikväll



Som Redhead nämnde har vi båda drabbats av en seg förkylning. Min är snäppet segare, och jag är fortfarande krasslig, vilket betyder att jag missar vårens uteonsdag idag. TRÅKIGT! Eftersom Redheads 28-åring verkar fått tråksjukan och slutat svara på hennes sms tycker jag att hon ska skaffa sig några nya, yngre och snyggare, dejtobjekt ikväll. Make me proud!

Nu ska jag tycka synd om mig själv ett tag, sen blir det Desperate Housewives och jordgubbar!

/Blondie

skrämt iväg en luttrad man?

http://www.dn.se/content/1/c6/52/61/17/nemi_20070213.gif

Så, jag lider av prestationsångest. Jag har vid ett antal tillfällen bestämt träff med den tantraintresserade 28-åringen, men i sista stund fegat ur och skickat sms. Anledningarna har visserligen varit sanna, men kanske inte helt avgörande. Jag var kanske inte dödssjuk (jag och Blondie har varit däckade i samma förkylning), jag hade kanske kunnat åka in till stan för att ses igen och packningen kanske inte behövdes göras just den kvällen. Men i det avgörande ögonblicket har jag fegat ur våra planer.
Någonstans kommer ju den avgörande dissen som kommer få honom att sluta höra av sig och säga "it would be nice meeting you." (ja, han pratar engelska) och jag undrar om den stunden inte kommit nu. Min sms-låda ekar i tomheten från hans sms och jag vill inte vara den som påminner förrän jag har en dag och tid då jag inte kan fega ur.

Så vi får se, bortsk(r)ämd eller inte?

/Redhead.

Hide and seek



Ska snart in till stan för att gå på kursen jag har den här veckan. Men, efter att ha dissat dejten ett antal gånger nu har jag utvecklat en rädsla för att springa in i honom på stan. Pinsamt! Därför undviker jag platser dit många kommer varje dag, som T-centralen, parker och Stureplan. Töntigt, jag vet, hur ska det här sluta? Jag måste nog träffa honom snart, för allas bästa.

/Blondie

Jag har "stil"!

Jag hittade ett test från iFORM som ska visa om man är en bra dejt eller inte, så här skrev de om mig:

"Du är artig, visar god uppfostran och är hänsynsfull. Det verkar som om du vet hur du ska uppföra dig på den första dejten, vilket är ett bra tecken eftersom det första intrycket oftast är bestående. Ditt uppförande visar att du har stil."

Okej, då slipper jag väl oroa mig för att jag ska göra bort mig genom att uppföra mig fel på dejten, men ska jag vara ärlig är det inte riktigt det jag är mest orolig för. Ska jag vara ärlig är det största problemet fortfarade skägget.

Testet hittar du på http://www.iform.se/Crosslink.jsp?d=1098&a=4600

/Blondie

tantra, meditation eller betydligt vildare?

Jag har en liten rädsla för 28-åringen. Och den blir inte mindre av vetskapen om att han är into tantra. Så nu är frågan; tantra som avslappnings och troendeform eller tantra som i den betydligt mer fysiskt avancerade betydelsen? Varje gång jag ser en bild av denne kulturelle man så får jag lätta rysningar som säger mig att jag kanske inte vpgar träffa honom trots allt? Han är ju mogen för familj och barn, och intresserad av avancerade saker som jag kanske inte ens vill utforska... Men vem vet, han kanske är underbar?

/Redhead.


Kommer det nånsin bli av?



Dåligt, dåligt. Jag har lyckats dubbelboka eventuell dejttid med pluggtid, och tyvärr måste plugget gå före eftersom det är grupparbete. Hur berättar man det här snyggt för dejten? Jag känner mig som världens främsta dissare...

Jaja, den som väntar på något gott...

/Blondie

Spontandejt? Nej tack.

4
Igår fick min kommande dejt mitt telefonnummer - och redan idag fick jag ett sms där han frågade om vi kunde ses. IDAG. Visst kan spontanträffar vara mysiga och romantiska, men inte idag. Efter alldeles för mycket strumbyxor i förhållande till värmen Stockholm drabbats av kände jag mig allmänt ofräsch. Någon, liten tid vill jag gärna ha att förbereda mig på. Hoppas han inte tog det som en diss, ska försöka boka in något imorgon - trots min nervositet.

/Blondie

test is the shit, eller bara läskigt?

http://testportalen.se/karlekstest/

Jag blev helt inne i testsvängen, och så till mig att jag till och med gjorde ett skämttest om hur bra jag och 28-åringen skulle passa ihop. Resultatet var skrämmande, ingen press på den eventuella dejten här inte.

TESTET HITTAR NI HÄR.

/Redhead.

Härmapa

tiiamo.se

När jag såg testet Blondie gjort var jag tvungen att göra samma sak. Tänk att resultatet kunde bli så rätt.

/Redhead.

Soon to be fotbollsfru



Släng dig i väggen Helena Seger, nu är Zlatan min! Enligt sidan tiamo.se, där man kan se vilken av kändisarna här ovan man har störst chans att dejta, är det just herr Ibrahimovic jag ska dejta.

Kan dock bli lite problematiskt. Jag har otroligt svårt att förstå skånska, så vi skulle få vissa konversationsproblem. Dessutom har jag hört, från säkra källor, att Zlatan är CS-nörden av alla CS-nördar. Ett helt rum har han tillägnat till CS! Var det inte jag som slutat med datanördar?

Men så ska man ju inte glömma hans inkomst heller. Det här kan fungera.

/Blondie

Eller är jag kanske bara kräsen?


Foto: manolo.se

Om jag ska vara ärlig kommer jag inte riktigt ihåg hur killen jag ska dejta ser ut av den enkla anledningen att jag försökte undvika både honom och hans blick under utekvällen. Som Redhead sa kunde stället vi var på beskrivas som en "köttmarknad" där speciellt killarna letade hungrigt efter någon att gå hem med - och eftersom jag planerat att sova ensam på Redheads soffa den kvällen ville jag inte ge några inviter.

Jag har kollat igenom hans bilder på Facebook ett antal gånger och kommit fram till att han faktiskt är snygg. Men det finns ett men. Han har skägg. Inget långt "hej jag tävlar i att ha långt skägg"- eller pipskägg, utan ungefär som på bilden. Jag tycker egentligen att det är snyggt. Men är det något för mig?

Vad säger du - föredrar du skägg eller ej på killar?

/Blondie

Hörru, exet! Kan vi inte vara vänner?

Jag kom att tänka på en grej här när jag satt och bloggade. Hur gör man egentligen för att övertyga exet om att man skulle vilja vara vänner? Jag menar, det är som gjort för missförstånd. Antingen får man säga "Hej, jag vill absolut inte vara något mer än vän med dig!", vilket inte känns som det mest taktfulla att säga. Eller "Jag vill träffa dig.", som gjort för att man ska bli sedd som det efterhängsna exet.

Men nu råkar det faktiskt vara så att jag tycker mitt ex verkar himla schysst, som V-Ä-N.
Jag vill ha en vänskapsdejt. Jag hör av mig när jag vet hur man gör.

/Redhead.


28-åringen och jag.

http://members.lycos.nl/amazingart/images/young_old.gif

Då var det dags, bloggdebut i denna blogg. Jag känner att 28-åringen med rätta kan nämnas i det första inlägg jag skriver. Det är inte varje dag man ens funderar över att dejta någon som är tio år äldre. Blondie skrev att hon var nervös, och det är vi två om! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, det flyger fjärilar i min mage och kryper myror i mitt huvud.

Jag försöker tänka att även 28-åringar är olika mogna (hej vilken upptäckt!). Men det är fortfarande tio år och värt att tillägga kan vara att han egentligen inte alls är min stil. Jag är lite inrutad och vill gärna ha en kille med precis (!) rätt klädstil. Men efter en tids SMS-kontakt är det nu oundvikligt att bestämma ett möte. Jag kan bara för mitt liv inte komma på vad som skulle vara bra att göra på dejten? Allt känns lite sådär småfel:

- fika är lika med mycket prat och risk för pinsam tystnad
- promenad likaså
- biljard föreslogs, skulle kunna vara isbrytande eftersom jag är så dålig på det

Efter allt jag tänkt över verkar något som att ta en öl eller dricka vin i försommarsolen, eller att ses med vänner en utekväll som det mest smärtfria alternativet.
Vad tror ni?

/Redhead

Blondie och Redhead fixar!

Nu har vi fixat så att ni läsare ska kunna hålla isär oss som skriver - för vi är ju två stycken. Redhead och Blondie har vi bestämt oss för att kalla oss. Ni kan se i både kategorierna vem av oss det är som skriver, och vi ska också försöka underteckna varje inlägg för minsta möjliga förvirringsrisk.

Och jag, jag måste snart bestämma datum för glassdejten. Nervös.


Nervös inför glassdejten


Influensan jag har fått har hållt mig borta från en dejt i en vecka. Jag vet inte om det är bra eller dålig, nervös är jag i alla fall!

Killen träffade jag förra lördagen bad om mitt nummer, som han inte fick (hehe, jag är en bitch). Några dagar kontaktade jag honom i alla fall, eftersom vi kom på att han faktiskt såg bra ut och verkar ha liknande intressen - och så bjöd han mig på dejt förra veckan. Glassdejt.

Nu när jag har varit förkyld i en evighet har vi fått skjuta upp datumet för dejten mer och mer, och jag får fler och fler orsaker att bli nervös. Tänk om han är ett freak? Är han för gammal? Tänk om vi har absolut inget att prata om?

Huja, jag antar att det här hör till. Men jag ska gå på dejten. Vad gör man inte för bloggen?

/Blondie

Hemligheter

Syftet med den här bloggen är ju att vi ska kunna skriva allt. Ni, läsarna, ska ju få ta del av alla problem, all nervositet, alla pinsamheter, alla killar - som sagt allt.

Tyvärr saknar vi två bloggare varken hjärta eller samvete, så att skriva om allt detta samt ge ut vår identitet fungerar inte. Inga ska bli sårade genom bloggen (medvetet i alla fall) och vi vill inte avslöja allt vi berättar för er för våra nära och kära.

Svaret, kära vänner, är kodnamn! VI är ju två stycken, hur ska ni annars hålla isär oss? Det är bara att börja spåna - Bambi, Spongebob, B1 & B2.. Förslag?

Jag är alldeles för hungrig för att blogga just nu, därav det konstiga inlägget, jag återkommer snart. Mätt.

Ny blogg!

Välkommen till Dating and The City - bloggen där vi kommer blogga om våra datingerfarenheter och utelivet här i huvudstaden!

RSS 2.0